EVENEMANG

KONSTRUNDAN PÅ ÖSTERLEN


I Skåne trivs konstnärerna och här blomstrar konsten. Särskilt under påsken då konstnärerna öppnar upp sina ateljéer för alla konstintresserade besökare. Håll utkik efter de välkända symbolerna som visar vägen till Skånes konstrundor..

KIVIKS MARKNAD


Kiviks marknad hävdar sig vara Sveriges största marknad. Den har varje år ett tusental knallar och brukar räkna med cirka 100 000 besökare.Marknaden i Kivik är mycket gammal. Den lär ha uppstått när Hansan etablerade sig i Kivik för att köpa upp sill, salta och sedan sälja vidare ut i Europa. Marknaden hålls i slutet av juli.

SKILLINGE TEATER


Egna föreställningar blandat med spännande gästspel. Programmet är varierat så att det ska finnas något för alla. Föreställningar under sommarsäsongen men även höst, vinter och vår.

JAZZ UNDER STJÄRNORNA


Hit kan du komma som du är, njuta av medhavd picknick eller köpa dig en sillamacka, en öl, en god korv eller ta en fika med hembakt bröd träffaJazz under stjärnorna dina vänner, knyta nya kontakter eller bara luta dig tillbaks och lyssna till musiken!

ÄPPELMARKNADEN I KIVIK


En hyllning till det svenska äpplet i Kivik på Österlen! Upplev världens största äppeltavla, provsmakning och sortbestämning av olika äppelsorter, provning av äppelmust, lokalt producerade delikatesser, utställningstält, besök på Äpplets Hus vid Kiviks Musteri, barnaktiviteter, besök av kända kockar och 90-tal utställare med äpplet i fokus.

ÖSTERLEN LYSER


Under den mörkaste tiden på året lyser Österlen upp med marschaller, bål och facklor. De flesta byar är involverade i ljussättningen och en promenad i vintermörkrets ljussken är ett måste.